Home    Overvejelser, inden du lejer virksomhedslokaler

Står du i den situation, at du skal til at leje lokaler til din virksomhed, er der en række ting, du skal have for øje, og dem kigger vi på her, så du har blikket rettet i den rigtige retning, når du skal tage en så stor beslutning. Læs med her, og bliv klogere. 

Hvad skal du betale i depositum?

Det er typisk en udgift, som skal betales, før du flytter ind, og det vil som udgangspunkt svare til tre måneders husleje. Dog kan det variere, eftersom du vil opleve steder, hvor det er flere måneder, men også mindre. Det har betydning for likviditeten i de fleste selskaber, så du skal være opmærksom her, men samtidig skal det nævnes, at netop depositum er et sted, hvor du ofte kan tale med udlejer, som jo selvfølgelig er meget interesseret i at få en ny lejer ind. 

Hvor meget plads skal der bruges?

Det siger sig selv, at du skal holde øje med dette, men det er ikke kun, hvad der står opgivet under m2. Når du ser på lokalet, skal du se, hvor mange kontorpladser der er plads til. Skråvægge, små rum eller lignende kan nemlig gøre det svært med kontorpladserne, og så kan selv et stort lokale være for småt. Så find et kontor, hvor der plads til dine møbler, men regn altid vækst ind. Der skal være plads til at udvide, så der ikke skal findes nyt kontor, hvis der blot kommer en-to medarbejdere mere. 

Hvor lang er bindingsperioden? 

Det er måske det vigtigste område, fordi hvor længe er du bundet? Det har meget med din risiko at gøre, og der er altså stor forskel på at få et lokale uden binding frem for et, hvor du måske er bundet i seks år. Der kan ske meget på seks år, så hold rigtig godt øje med dette, inden du skriver under på det næste lejemål, og forsøg at få en så kort binding som overhovedet mulig.

Husk at holde ekstra godt øje med ovenstående punkter, når du skal leje kontorlokaler.

Held og lykke med jagten.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading