Home    Sådan opnår I (fornemmelsen af) en flad struktur i virksomheden

Det bliver mere og mere populært at have en flad struktur i virksomheden. Derfor kigger vi her nærmere på, hvordan man egentlig opbygger en virksomhed med en flad struktur, samt hvad det egentlig vil sige. 

Man nedbryder hierarkiet 

At der er en flad struktur i virksomheden, vil kort og godt sige, at der ikke er noget hierarki. Man deler altså ikke de ansatte op i chefer, ledere, mellemledere og så videre, men har derimod en lang række ansatte, som alle er på det samme ”niveau”. 

Det gælder naturligvis, at der fortsat vil være et overhoved, lige så vel som der typisk også vil være en række mellemledere i virksomheden. Man kan imidlertid begrænse mængden af ansatte, der så at sige er ”hævet over hinanden”, og derudover kan man også i høj grad bidrage til, at det føles som om, der er en flad struktur i virksomheden. 

Skab et åbent kontormiljø 

Vil du som chef gerne skabe fornemmelsen af, at der ikke er noget hierarki på arbejdspladsen, kan du sagtens gøre dét. Selvom der måske er ansatte med forskellige ansvarsområder og forskellige lønniveauer, kan man godt skabe en følelse af, at alle er fuldkomment lige på arbejdspladsen. 


Det gør du blandt andet ved at skabe et åbent og behageligt kontormiljø. Gør det tydeligt, at alle ansatte har noget at skulle have sagt, og at alle spiller en vigtig rolle i virksomheden. På den måde bliver den hierarkiske fornemmelse nedbrudt, og det bidrager til, at det føles som om, der er en flad struktur, selvom der måske ikke nødvendigvis er det. 

Derfor er det fornuftigt at have en flad struktur 

Nu har vi været lidt inde på, hvordan man opbygger en flad struktur, men hvad er egentlig fordelene ved det? En af de klare fordele ved den flade struktur er, at en flad struktur gør det nemmere at udvikle virksomheden til det bedre. 

Når alle ansatte føler, at de har noget at skulle sige, og at de bliver hørt, er der større chance for, at de vil bidrage med gode idéer og forslag til udviklingen af virksomheden. Især hvis der er tale om en mindre virksomhed, er det en klar fordel. 

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading