Home    Lancering af ’Holmene’ – stor gave til dansk erhvervsliv

Det er ikke mere end et par få uger siden, at den danske regering i samarbejde med Hvidovre Kommune lancerede det helt nye store byggeprojekt i Danmark. Projektet skal være med til at gøre Danmark mere attraktiv for erhvervsdrivende og være med til at sikre, at vi står bedre i den internationale konkurrence om virksomheder, kvalificeret arbejdskraft og investeringer. Selv kalder regeringen og kommunen planerne for innovative, visionære og ambitiøse, og de er ikke i tvivl om, hvilken forskel dette nye område vil få for dansk erhvervsliv.  

Bygger videre på Avedøre Holme

Det er besluttet, at det nye store område i virkeligheden skal ligge i forlængelse af et andet allerede meget attraktivt areal – nemlig Avedøre Holme. I 60’erne begyndte man med jordopfyldning i området, og i dag ligger nogle af de mest attraktive adresser for danske virksomheder her. Planen er at udvide området med 3,1 mio. kvadratmeter, der får det nye navn ’Holmene’. Dette skal i fremtiden bestå af hele ni forskellige holme, der en efter en vil blive bygget. Man regner med, at den første holm allerede vil stå færdig blot seks år efter, arbejdet bliver påbegyndt. Man forventer at have fået tilladelse til at kunne igangsætte etableringen i 2022, og indtil videre er planen, at alle holme skal være færdige omkring 2040.

Positive analyser af projektet

Indtil videre tyder analyser fra Deloitte på, at de ni holme kommer til at bidrage meget positivt til dansk erhvervsliv. Men forudser nemlig, at ’Holmene’ vil generere helt op til 30.000 nye jobs og 12.000 nye arbejdspladser. Grunden til det attraktive område skyldes, at vi for det første befinder os tæt på Danmarks hovedstad, og for langt de fleste virksomheder er det en stor faktor for deres fremgang. Derudover ligger Avedøre Holme tæt på god offentlig transport og Kastrup Lufthavn.

Flere kilometer ny kystlinje

’Holmene’ kommer ikke kun til at bidrage til dansk erhvervsliv. Projektet indeholder nemlig også store grønne visioner. Med en 17 km ny kystlinje skal ’Holmene’ tiltrække både naturelskere og sportsudøvere med diverse vandsportsaktiviteter og løbe- og cykelruter samt udsigtstårne.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading