Home    Giv plads til motion på kontoret, og få motiverede ansatte

Flere danske virksomheder er begyndt at få øjnene op for de gevinster, der er ved at implementere motion på arbejdspladsen. Alt for mange danskere sidder for meget ned i løbet af dagen og får ikke rørt sig nok. Det skyldes, at et øget antal danskere har stillesiddende jobs, fordi flere i dag behøver en computer til at udføre deres arbejde. Men for lidt bevægelse i løbet af dagen kan i sidste ende få alvorlige konsekvenser for helbredet.

Hvad kan motion?

Når man dyrker motion, opnår man positive forandringer – både fysisk og mentalt. De kemiske processer, der sker i kroppen, når vi bevæger os, sørger nemlig for at reducere risikoen for en lang række sygdomme og styrker samtidig vores immunforsvar, mens der også er langt mindre sandsynlighed for, at man udvikler psykiske lidelser som eksempelvis stress og depression.

Gør det til en del af arbejdsdagen

Flere undersøgelser viser, at selvom medarbejdere med stillesiddende arbejde får tilbudt billigere eller måske endda gratis motionsmuligheder, som de kan benytte efter arbejdstid, er det som regel kun dem, der alligevel ville have trænet, som benytter sig af tilbuddet. Hvis man som arbejdsgiver ønsker at prioritere sine ansattes velbefindende, som altid er en god investering, bliver man nødt til at gøre motionen til en del af arbejdsdagen, hvis man ønsker at opnå positive resultater. Motion i arbejdstiden er blandt andet med til at skabe større arbejdsglæde og motivation samt bedre fællesskab blandt kollegerne. Det giver i sidste ende ansatte, der er både mere engagerede, produktive og energiske. Da bevægelse i løbet af dagen som sagt også sørger for at holde dig sund og rask, bliver resultatet naturligvis også færre sygedage fra arbejdet.

Hvordan får man motionen ind på kontoret?

Når man hører ordet motion, kan tankerne straks ledes hen på zumba, fodbold eller lignende, men det behøver slet ikke at være så avanceret. Det kræver blot et par løbebånd eller nogle få motionscykler, som er koblet til et skrivebord, før arbejdet kan kombineres med en rask gå- eller cykeltur. Det vigtigste er, at dine ansatte kommer op af stolen og har mulighed for at bevæge sig i løbet af deres arbejdsdag.

Related Articles