Hjem    3 gode grunde til at starte en frokostordning på arbejdspladsen

Der er efterhånden mange firmaer, som tilbyder frokostordninger til forskellige virksomheder, og her får du tre gode grunde til at takke ja til denne løsning.

Personalegoder motiverer

Det kan ikke komme som et chok for nogen, at langt de fleste medarbejdere bliver motiverede af diverse personalegoder. Derfor gælder det naturligvis også, at dine ansatte med stor sandsynlighed vil blive mere motiverede af, at der er en frokostordning på arbejdspladsen – også selvom de selv skal betale lidt for maden. Blot det faktum, at de tilbydes god, frisklavet mad til frokost hver eneste dag, vil sandsynligvis være nok til at gøre dem langt mere motiverede til at yde deres bedste.

Du bidrager til dine ansattes sundhed

Ved at starte en frokostordning på arbejdspladsen vil du desuden bidrage positivt til dine ansattes fysiske sundhed. Langt de fleste firmaer, der tilbyder frokostordninger, har nemlig fokus på sund og nærende mad, og det gør det altså nemt for medarbejderne at vælge den sunde frokost hver eneste dag. Sunde medarbejdere med masser af overskud har naturligvis i højere grad mulighed for at udføre et godt stykke arbejde, og derfor kan det altså godt betale sig at investere nogle penge i de ansattes fysiske helbred. Det vil sandsynligvis øge deres arbejdsindsats, og desuden er sund mad med til at holde antallet af sygedage på et minimum.

Det giver et bedre arbejdsmiljø

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det værd at nævne, at en frokostordning kan bidrage positivt til arbejdsmiljøet. Med en frokostordning opfordrer du nemlig dine ansatte til at nyde et måltid mad sammen i frokostpausen, og det kan gøre sammenholdet på arbejdspladsen bedre. Med et godt socialt fællesskab på kontoret bliver arbejdspladsen et mere behageligt sted at være, og derudover gør det også de ansatte mere samarbejdsvillige. Hvis man for eksempel ved, at ens kollega er særligt presset i en periode, vil man med stor sandsynlighed være mere tilbøjelig til at yde lidt mere end normalt, end hvis det var en kollega, man aldrig havde snakket med. Der er altså flere gode grunde til at prioritere en frokostordning på arbejdspladsen.

Andre læste også: