Home    Skab et effektivt kontormiljø med et sundt indeklima

Dine medarbejders trivsel og performance afhænger i høj grad af indeklimaet på kontoret. Du skal derfor sørge for at have fokus på dette, når du vælger lokaler. Et dårligt indeklima kan nemlig give anledning til hovedpiner, svimmelhed og ikke mindst sprede forkølelse og influenza meget hurtigere.

Mindre sygefravær og en øget produktivitet

Med et sundt indeklima på arbejdspladsen kan du både øge produktiviteten og mindske sygefraværet. Indeklimaet har nemlig betydning for dine medarbejderes overordnede trivsel, fordi de befinder sig i samme lokale eller bygning i mange timer ad gangen. 

Det er i den forbindelse vigtigt, at temperaturen hverken er for høj eller lav, og det gælder også luftfugtigheden. Du kan med fordel sørge for at lufte ud flere gange om dagen ved at åbne vinduer og døre, således der kommer gennemtræk.

Dog er de vekslende vind- og vejrforhold i Danmark med til at påvirke, hvor ofte og hvornår der bliver luftet ud på arbejdspladsen. Når vi går de køligere måneder i møde, betyder det nemlig, at der ikke bliver luftet helt så meget ud som i de lunere forårs- og sommermåneder.

Et alternativ til naturlig udluftning på arbejdspladsen

Hvis du ikke har mulighed for at lufte ud flere gange om dagen, er der heldigvis hjælp at hente i form af komfortventilation. Det kan godt være en lidt dyrere affære, men på længere sigt kan det være en rigtig god investering, da et godt indeklima forbedrer dine medarbejderes performance og sundhed. Med komfortventilation får du et mere behageligt indeklima på arbejdspladsen, da luften udskiftes flere gange i timen, og dine medarbejdere er sikret en konstant temperatur i rummet. Det er nemlig den forhøjede CO2 i luften, der giver gener som hovedpine og svimmelhed, og det undgår du med komfortventilation. 

Naturlig ventilation kan ses som et supplement til komfortventilationen, som i langt højere grad er mere effektiv og sund end den naturlige udluftning. Dine medarbejdere får ikke blot et konstant luftskifte og en stabil temperatur på kontoret – de undgår også gener som den røg, lugt og larm, der kan være ved den naturlige udluftning.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading