Home    Privat investor køber bygning, der skal omdannes til IT-hus

Pierre Ejendomme har netop købt den kendte Solar-bygning på 4.000 kvm i Kolding. Her er det meningen at IT-virksomheder fra Trekantsområdet skal fylde bygningens virksomhedslokaler. Det oplyser byensejendom.dk.

De fælles virksomhedslokaler i Kolding skal skabe øget samarbejde

Der er en markant tendens i disse år til at samle virksomheder inden for samme branche eller nærliggende brancher i klynger. Man kender det for eksempel i forhold til de sundhedshuse, hvor virksomheder inden for sundhedsbranchen har virksomhedslokaler ved siden af hinanden. Det har de stor glæde af, da de kan netværke, inspirere hinanden og samarbejde på forskellig vis og i nogle tilfælde trække kunder til hinanden. Og dette er også hensigten med det nye, store IT-hus, hvor IT-virksomheder fra hele Trekantsområdet bliver samlet i virksomhedslokaler side om side med hinanden.

Unikt at en privat investor står bag

Der har i den lokale IT-branche i længere tid været en efterspørgsel efter en bygning, der var egnet til et IT-hus. Et sted, hvor virksomhederne kunne være samlet på et fysisk sted og have mulighed for at samarbejde på en nem og effektiv måde.

Det er unikt, at det ikke er en offentlig aktør, der tager handling, men en privat investor. Og både den lokale erhvervsdrivende fond, Business Kolding, og brancheforeningen, IT Forum, er yderst positivt stemte over for det progressive tiltag.

Bygningen er ideel til IT-hus

Det er ikke tilfældigt, at valget faldt på lige netop den store bygning, kendt som Solar-bygningen. Ifølge Ugeavisen Kolding, så Pierre Legarth, administrerende direktør i Pierre Ejendomme, fra start, at bygningen passede perfekt til at huse virksomhedslokaler til IT-firmaer. Bygningens konstruktion er oplagt til IT-arbejde, da den rummer kabelforbindelser på kryds og tværs og har utallige brandsikrede rum til servere. Herudover har bygningens virksomhedslokaler adgang til backupbatterier og hele to generatorer. Så, i tilfælde af strømsvigt, kan bygningen forsyne sig selv med strøm. Et sådant system er dyrt at erhverve, men kan, i det nye IT-hus, sættes i kraft fra den allerførste dag.

Foruden de ideelle tekniske faciliteter og tilstrækkelige kvadratmetre rummer bygningen også en stor kantine og et stort køkken. Dette gør den optimal til at danne rammerne om et fælles hus.

Pierre Ejendomme har købt huset af Solar og overtager bygningen, der er beliggende på Haderslevvej, til 1. februar. Pierre Legarth forventer, at det nye IT-hus’ virksomhedslokaler vil være fyldt af lokale IT-firmaer inden for det næste års tid.

Kilde: http://ugeavisen.dk/artikel/140110:Kolding–Legarth-kOeber-Solar-bygningen-i-Kolding-for-30-millioner-kroner

Kilde: http://byensejendom.dk/article/pierre-ejendomme-vil-skabe-4000-kvm-it-klynge-i-kolding-17474

Find virksomhedslokaler i Kolding

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading