Home    Fordelene ved åbne erhvervslokaler

Åbne erhvervslokaler, som indbyder til et åbent arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere arbejder fysisk tæt på hinanden i samme rum. Det er især blevet populært på kontorer, hvor åbne kontormiljøer i stigende grad benyttes af flere virksomheder i mange forskellige brancher. Men hvad er fordelene ved at have åbne erhvervslokaler, hvor arbejdspladserne ikke er fysisk opdelt, som traditionelt set har været normen?

Derfor kan åbne kontorlokaler være det rigtige for din virksomhed

Åbne kontorlokaler kan være den rette løsning for mange forskellige typer af virksomheder på tværs af mange forskellige brancher. I undersøgelser angiver medarbejdere i åbne kontormiljøer, at de oplever både en større grad af udveksling af information med kollegaer samt en oplevelse af bedre samarbejde på tværs af afdelinger.

På samme tid kan åbne kontorlokaler også skabe bedre muligheder for at fremhæve en flad organisationsstruktur, hvor der både fysisk og organisatorisk er kort afstand mellem de forskellige led i virksomheden.

Endelig kan åbne erhvervslokaler også styrke virksomhedens sociale kapital, altså den overordnede følelse af fællesskab på arbejdspladsen. Når fællesskabet er stærkere, øges medarbejdernes trivsel og dermed også produktiviteten.

Undgå faldgruberne ved åbne erhvervslokaler

Vælger du at købe eller leje åbne erhvervslokaler, er der visse faldgruber, som kan have negative konsekvenser for virksomheden. Det er vigtigt, at du ikke bare ser på alle fordelene ved et åbent kontormiljø, men at du også har øje for de potentielle ulemper, det kan indebære.

Mens mange undersøgelser viser, at et åbent kontormiljø anses som en fordel for kommunikationen, samarbejdet og fællesskabsfølelsen på arbejdspladsen, findes der også mange potentielle ulemper. Medarbejdere i åbne kontorlokaler har i undersøgelser bl.a. givet udtryk for, at de oftere forstyrres i deres arbejde, at de laver flere fejl, og at det kan opleves som mere stressende.

Derfor er det vigtigt at overveje nøje, om åbne erhvervslokaler er den rette løsning for lige præcis din virksomhed, eller om det muligvis vil være mere passende med et mere lukket arbejdsmiljø. Som altid er det en dårlig idé at stole blindt på ét specifikt koncept. I stedet bør du lave en fornuftig afvejning af fordele og ulemper.

Find de bedste erhvervslokaler online

Er det blevet tid til at skifte de gamle erhvervslokaler ud med nye? Eller er du måske ved at starte en ny virksomhed op og mangler lokaler til dig og dine ansatte? Så kan du nemt og hurtigt søge efter de bedste ledige lejemål hos vores samarbejdspartner Lokalebasen.dk.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading