Home    Øg koncentrationen i kontorlandskabet

Vi kender alle til at miste fokus eller til at have off-dage, hvor man bare ikke kan se klart.

På en off-dag kan man læse de samme sætninger flere gange og stadig ikke forstå, hvad afsenderen siger. Men en anden ting er, hvis du generelt føler, at du mangler koncentration i din hverdag.

Flere og flere danskere føler efterhånden, at deres koncentrationsevne er nærmest ikkeeksisterende. Det er sat lidt på spidsen, men faktum er, at der er faktorer, som er med til at svække vores koncentrationsevne. En af de helt store syndere er de dagligdagsting, der fjerner vores fokus fra det, vi egentlig havde gang i. 

Du kender det nok godt. Du sidder og har gang i dit arbejde. Pludselig ringer telefonen hjemmefra, eller også kommer der en lyd på din telefon, fordi du stadig ikke har slået notifikationer fra din Facebook-profil.
Det hele sker samtidigt. Vi er blevet verdensmestre i at multitaske. Vi kan hurtigt swipe videre eller gå tilbage til de gøremål, vi var i gang med. 

Bagsiden er, at din koncentration bliver skadet af din multitasking. Når du konstant bliver informeret med information, kommer du til at forholde dig til det. Måske bare på en indirekte måde. Det kan stresse dig, hvis du har andre tanker i baghovedet, når du sidder og forsøger at fordybe dig i dit arbejde. En anden konsekvens er, at det på sigt skader din fordybelsesevne, hvis du lader dig forstyrre med jævne mellemrum. 

Den gode nyhed er, at din koncentrationsevne kan forbedres. En god koncentrationsevne er vigtig for at kunne følge sine mål eller arbejdsdeadlines til dørs. Lad os se på, hvad du kan gøre, hvis du sidder i et kontorfællesskab, hvor der som bekendt kan være mange ting, der kan afbryde din koncentration. Koncentrationsøvelser er en genvej til bedre koncentration
For at få styrket din koncentrationsevne kan du gøre brug af koncentrationsøvelser. Med koncentrationsøvelser tager du udgangspunkt i, hvor lang tid du på nuværende tidspunkt kan holde fokus. Derfra kan du øve dig i at udvikle din koncentrationsevne, så den gradvist bliver bedre. Det kan sammenlignes med at træne op til et maraton. Det kræver udholdenhed. Og så handler det om at tage et par ekstra skridt hver dag. Helt konkret afsætter du måske lidt længere tid til at arbejde fokuseret, for hver dag der går.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading