Home    Valg af erhvervslokaler påvirker virksomhedens success

Undersøgelser har vist, at arbejdsmiljøet har en endnu større betydning, end tidligere antaget, for medarbejdernes daglige indsats og ikke mindst virksomhedens success. I dag hvor en stor del af virksomhedens værdi ligger i de ansattes viden og kompetencer, er det essentielt, at de er topmotiverede hver dag for at levere en sublim indsats, og én af de største motivationsfaktorer er et godt arbejdsmiljø. Arbejdsmiljø dækker over en bred og udefinerbar vifte af faktorer, alt lige fra de fysiske lokaler til det sociale sammenhold på arbejdspladsen. Som virksomhedsejer er det let tilgængeligt at forberede arbejdsmiljøet, hvis man er villig til at putte penge i det. Arbejdsmiljøet bør ses som en investering, der kan bidrage til meget større succes til virksomheden.

Gode lokaler

Uanset hvilken branche virksomheden er i, er der en række kvaliteter, der er værd at sigte efter, når det kommer til valg af lokaler. De fleste nye erhvervsbyggerier, som bliver bygget i dag, har eksempelvis næsten altid det til fælles, at de har store vinduespartier, der giver godt lysindfald og får bygningen til at virke mindre som en bygning. Det skyldes for det første, at masser af lys både hjælper på humøret og graden af overskud. Det skyldes desuden også, at det er en fordel at have medarbejderne til at arbejde i lokaler, der ikke giver en følelse af 8 timers daglig, fængslende indelukkethed. Derudover er det som regel en god ide at være bevidst om indretning og space management, allerede inden man vælger lokaler. Hvad skal lokalerne bruges til, hvilke behov har virksomheden, og hvilket udtryk ønskes der? Er virksomheden fokuseret på salg eller marketing, kan det eksempelvis være en god ide at vælge store, rummelige erhvervslokaler, der giver grundlag for et dynamisk og socialt miljø, hvor medarbejderne kan sparre internt og samtidig arbejde koncentreret i opdelte arbejdsstationer.

Udnyttelse af lokalerne

Har virksomheden først fundet lokaler, der giver de helt rigtige rammer for den daglige arbejdsgang, handler det om at udnytte dem. Gode lokaler er nemlig ikke ret meget værd, hvis de ikke udnyttes godt. Det førnævnte eksempel med store, åbne lokaler kan eksempelvis videreudvikles med rullevægge, der giver fleksibilitet og mulighed for strategisk rumopdeling. Det kan desuden være en god ide med støjreducerende vægge eller billeder og andre tiltag, der sikrer et godt indeklima. En anden ting, der er værd at tænke over er indretningen i form af pynt, møblement og så videre. Lokalernes indretning har enorm betydning for, hvilket indtryk medarbejder har af deres virksomhed. Ønskes en indbydende atmosfære, kan det eksempelvis være en god ide at sørge for, at lokalerne ikke blot udstråler arbejdsmoral, effektivitet og lignende, men i højere grad minder om et behageligt og selskabeligt rum, hvor der er plads til social kontakt, personlig udfoldelse og så videre.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading