Home    Skal du købe eller leje dine virksomhedslokaler?

Hvis du har en virksomhed, har du som regel også brug for nogle lokaler at være i. Måske er du kun en lille startup nu, men pludselig rammer virksomheden en kraftig vækst, og så kan brugen for lokaler altså blive akut. Derfor er det rigtig godt at sætte sig ind i, hvorvidt man skal købe eller leje sine virksomheds lokaler. Det afhænger i høj grad af, hvilke planer du har for din virksomhed. Skal I være super fleksible, så I kan flytte når som helst, eller tænker du mere langsigtet. Læs med her, og bliv klogere på, hvornår det kan betale sig at købe, og hvornår du blot skal leje dine virksomheds lokaler.

Fordelene ved at leje lokaler

Når du er en ny eller meget lille virksomhed, har du ikke ret stor kapital. Som ny startet vil man gerne bare bruge alle sine penge på virksomheden i stedet for at gå ud at købe erhvervslokaler. Endnu et plus er, at du slipper for en masse bekymringer, når du blot lejer lokaler. Det er nemlig ikke dig, der står til ansvar, hvis priserne skulle gå hen at falde, eller hvis du lige pludselig gerne vil flytte, men ikke kan sælge. Du er derimod meget fleksibel og kan hurtigt flytte, hvis virksomheden vokser, og I får brug for noget større, eller hvis du ønsker at sætte dig på et bestemt geografisk område.

Fordele ved at købe lokaler

Man kan kort sagt sige, at du skal købe dine erhvervslokaler, hvis du har råd til det. Det er selvfølgelig et økonomisk spørgsmål, men der findes også andre overvejelser end disse. Man skal nemlig vide, at når man køber lokaler, så sætter man sig mere fast end i en situation, hvor man lejer sine virksomhedslokaler. Du skal altså have mere langsigtede planer om at blive i netop disse lokaler, så du kan ikke på samme måde flytte, hvis du vil udvide eller finder en anden placering bedre. Måske kan du godt komme hurtigt ud af lokalerne, men som ejer er det nu, at det bliver vigtigt, hvordan markedet arter sig. Hvis priserne på erhvervslokaler er styrtdykket, har du måske ikke råd til at flytte, selvom du ønsker det. Som ejer er der altså lidt større risici, men hvis du er sikker på dine planer, skal det ikke skræmme dig fra at købe nogle fine lokaler.

 

Man kan altså kort og godt sige, at det bedst betaler sig at leje, hvis man er en nystartet virksomhed. Det giver dig fleksibilitet, og du slipper for at spekulere i boligmarkedet. Samtidig kan du bruge dine penge på at udvikle virksomheden. Hvis du ejer en mere etableret virksomhed og har langsigtede planer om at blive, så kan det sagtens betale sig at købe.

 

 

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading