Home    Derfor skal du leje dine kontorlokaler

Der er mange fordele ved at eje dine egne kontorlokaler, som kan huse din virksomhed. Men faktisk er der lige så gode fordele ved at nøjes med at leje din virksomheds kontorlokaler. Udover at give større fleksibilitet og frihed er genvinsten ved at leje også, at du kan holde fokus på din forretning og reagere lynhurtigt på din virksomheds behov og udvikling. Læs mere om de gode fordele i denne artikel.

Slip for ansvaret

Der er mange gode grunde til at overveje at skrive under på en lejekontrakt frem for en købskontrakt, når det gælder virksomhedens kontorlokaler. Vælger du at ”nøjes” med at leje frem for at købe, slipper du for det store ansvar, der følger med, hvor du er forpligtet til blandt andet at renovere og vedligeholde lokalerne. Det kan være et stort ansvar for en forretningsmand eller -dame, som ikke har forstand på vedligeholdelse. Hvis du lejer, er der nogle andre, der ejer lokalerne, og som du kan ringe til, hvis noget trænger til udskiftning eller renovering, og du kan på den måde fokusere al din energi over på din forretning.

Stor frihed og fleksibilitet

Når du lejer, er der gode fremtidsmuligheder for, at du kan følge din virksomheds vækst og livscyklus. Du er som regel ikke bundet af et lejemål mere end nogle måneder, og det står dig frit for at flytte til andre lokaler. Dette er en kæmpemæssig fordel, da det giver plads til, at din virksomhed kan vokse, og dermed har brug for flere ansættelser og større lokaler. Som lejer kan du lynhurtigt reagere på væksten og din virksomheds behov, mens du som ejer er afhængig af først at få solgt dine lokaler, før du kan købe nye – og alt efter beliggenhed og pris, er det ikke altid lige let at få solgt lokaler lige med det samme.

Gevinster for den nyopstartede

Især hvis du ejer en nyopstartet er der store gevinster ved at leje – det giver et økonomisk pusterum og frihed til, at du kan fokusere din energi over på din virksomhed og få den godt op at køre. Som nyopstartet er det vigtigt at forvalte startkapitalen med omhu, og vælger du at leje frem for at købe, kan du bruge din startkapital på markedsføring og reklame, så din virksomhed kan blive rigtig etableret. Det kan også være du har råd til at ansætte en ekstra hånd eller en studentermedhjælper, nu hvor alle pengene ikke er investeret i kontorlokalerne. Vælger du at leje, kan du måske også udskyde banklånet til et senere tidspunkt, hvor det hele er kommet op at køre, og lånet er altafgørende for virksomhedens overlevelse.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading