Home    Indret dit kontor til succes

Den rette indretning kan både være med til at skabe et positivt arbejdsmiljø, motivere de ansatte samt sende vigtig signalværdi til virksomhedens kunder. Mange anser ikke kontorlokalernes indretning som en særlig vigtig del af virksomhedens profil, men den rette indretning kan i høj grad være med til at skabe og forme virksomhedens image udadtil.

Påvirker de ansattes præstation

Triste og mørke kontorlokaler indbyder ikke ligefrem til en frisk og produktiv arbejdsdag. De fleste af virksomhedens ansatte tilbringer størstedelen af deres dag på kontoret, og virksomheders succes står og falder ofte med, at man har et godt team, som præsterer det, de skal. Derfor bør man som hovedregel lede efter erhvervslokaler med meget lysindfald, når man går på jagt efter nye lokaler til at huse virksomheden. Mange vinduer og gerne sydvendte er vejen frem.

En klat maling kan gøre underværker

Det er selvsagt ikke alle erhvervslokaler, der tilbyder gulv-til-loft-vinduer. Men det betyder ikke, at man ikke kan forvandle et mørkt og dunkelt lokale til en lys og indbydende arbejdsplads. Ved at svinge penslen med lyse farver kan selv de mest slidte lokaler fremstå nye og lækre. Foruden de lyse farver, kan det være en god ide at male en væg eller to i en stærk kontrastfarve. Stærke farver er nemlig med til at stimulere hjernen, mens mørke farver er med til at berolige hjernen. Derfor ser man ofte, at soveværelser er holdt i mørke farver, da man her skal koble helt af. Og det er ikke ligefrem sagen på et kontor, hvor man skal skabe resultater.

Kontoret er en del af virksomhedens image

Foruden at skabe et motiverende og energisk rum for de ansatte, bør virksomhedsejere også overveje, at kontoret i nogle tilfælde lige så meget er en del af virksomhedens image som dens hjemmeside, CEO eller produkt. Hvis man afholder kundemøder i kontorfaciliteterne, er det vigtigt at overveje, hvilket budskab man vil signalere til både nuværende og potentielle kunder. Det kan være alt fra en ung og nysgerrig virksomhed til en virksomhed, der er mere konservativ og traditionel.

Signalværdi er vigtig

Alt efter hvad virksomheden gerne vil signalere, kan man via valget af interiør afspejle sine værdier. Nogle vælger at gå med masser af farver, mens andre holder lokalerne i den mere minimalistiske ende af skalaen. Der er ikke noget, der er rigtig eller forkert. Virksomhedsejerne skal bare sikre sig, at indretningen er afstemt med, hvad for en type virksomhed man gerne vil være og er. I sidste ende kan den rette indretning være med til, at kunder tager virksomheden endnu mere seriøst og ser potentiale i den. Mange virksomheder hyrer endda professionelle stylister til at indrette og forme lokaler til at udstråle den helt rette signalværdi.

Related Articles

Discover more from Find virksomhedslokaler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading