Home    Det ikoniske byggeri Axel Towers er blevet officielt indviet.

Kontor- og butiksdomicilet Axel Towers har i dag slået dørene op på en af de mest prominente adresser i hjertet af København.

H.K.H. Kronprinsen klippede kl. 11.00 det røde bånd på hovedtrappen til Axel Towers på Axeltorv og erklærede de fem runde kobbertårne for officielt indviet.

Med Axel Towers, har Tivoli fået en ny smuk genbo og København et nyt ikonisk vartegn. Fem gyldne cirkulære tårne har rejst sig oven på ruinerne af den tidligere Scala-bygning.
De sammenvoksede tårne varierer i højde fra 28 til 61 meter, og de indeholder godt 40.000 m² fordelt på ca. 23.000 m² over terræn og ca. 18.000 under.

OM BYGGERIET
Udover ATP Ejendomme er det PFA Ejendomme og Industriens Pension, der står bag det markante prestigebyggeri.
Axel Towers er tegnet af arkitekt Lene Tranberg og rummer kontorer, butikker, spisesteder, offentlig byhave, skybar og restaurant, samt et parkeringsanlæg i fem etager. Projektet er udført som totalentreprise af entreprenørvirksomheden Züblin A/S.

Det er et af landets største advokatfirmaer, Gorrissen Federspiel, der kommer til at optage hovedparten af bygningen, som hovedlejer af 14.000 kvadratmeter kontorarealer i de øverste 2/3 del af tårnene. Herudover har firmaerne T. Rowe Price, Core Property Management og Better Energy sikret sig kontorer i ejendommen.

I stueetagen bor blandt andet Klarlund, Danmarks største forhandler af smykker og ure, Peter Beier Chokolade og kaffekæden Starbucks, ligesom Michelinrestauranten AOC åbner under et nyt koncept på toppen til efteråret. Derudover åbner Dalle Valle en restaurant, der bliver kædens flagskib.

POSITIV MODTAGELSE
“- Københavnerne har taget godt imod Axel Towers, der i dag har vist, hvad det kan: Samle mennesker, der arbejder og lever i byen, og besøgende, der vil opleve ny dansk arkitektur. Vi har gjort meget ud af at skabe en sammensætning af lejere, så butikker og koncepter understøtter hinanden, og vi glæder os til at følge byens nye landemærke mange år fremover, siger Michael Nielsen fra ATP Ejendomme i en pressemeddelse på vegne af de tre pensionskasser, der ejer Axel Towers.”

Artikelfoto: © atp-ejendomme.dk
 

RELATERET INFORMATION
Se mere her om Axel Torv i gamle dage.
Søger du ledige kontorer eller erhvervslokaler i området ved Vesterport i København? Se vores udvalg her eller indtast dine kriterier i søgefeltet.

Relateret artikler